Rezgésdiagnosztika


Rezgésdiagnosztika A rezgésdiagnosztikai rendszerek hatékonyabbá tehetik a termelést a karbantartási költségek csökkentésével, a megbízhatóság növelésével, a felesleges állásidő és a hirtelen bekövetkező, váratlan hibák miatti kiesések elkerülésével.

Az általunk használt és a karbantartó szakembereknek ajánlott ExpertALERT rezgés-diagnosztikai szakértői rendszer az amerikai DLI Engineering Corporation nagy tapasztalatok-kal rendelkező mérnökeinek több mint 40 év alatt felhalmozott tudását tartalmazza matematikai függvények és logikai szabályok formájában egy mesterséges intelligencia szoftver tudásbázisába sűrítve. Ez a rendszer nagyon hatékonnyá teszi a rezgésdiagnosztikai és a karbantartó szakemberek munkáját azáltal, hogy nagy biztonsággal meg lehet határozni segítségével a jó állapotban üzemelő gépek körét és be lehet azonosítani a hibás gépeket meghatározva a gép hibáját, a probléma nagyságát és azt, hogy milyen sürgős a javítási, illetve a karbantartási munka a problémás gépek esetén.


A rendszerbe beépítették a legkorszerűbb hibadiagnosztikai vizsgálati módszereket, mint például a csapágyhibák kiderítésére szolgáló Cepstrum analízist, a demodulált spektrum analízist (más cégek envelop technikának, burkológörbe analízisnek stb. nevezik), valamint formalizálták azokat az empirikus szabályokat, melyek a rezgési spektrumokban található változások és amplitúdó értékek felhasználásával kialakított szimptómák alapján a géphibák beazonosítását lehetővé teszik, és automatizálták mesterséges intelligencia módszerekkel a kiértékelés menetét. E tekintetben az ExpertALERT egyedülálló kiértékelő rendszer a rezgésdiagnosztikában.

Különösen hatékony ez a vizsgálati eljárás azon cégek esetén, ahol sok forgógép felügyeletét kell ellátni, és nincs elegendő gyakorlott szakember a nagy mennyiségű mérési adat színvonalas elemzésére "kézi" módszerekkel. A jó tudásmérnöki munkával megalapozott , mesterséges intelligencia módszerekkel automatikusan működő diagnosztikai elemző szoftver mintegy ötven nagy tudású és tapasztalt amerikai mérnök fáradhatatlan munkájával segíti a diagnosztikai szakértő munkáját. Az Automatikus Diagnosztikai Szakértői Rendszer off-line, és on-line vizsgálati funkciót egyaránt el tud látni. Az azzal kapcsolatos döntést, hogy az on-line állapotellenőrzés, és a periodikus rezgésmérés közül melyiket kell alkalmazni, a felügyelt berendezés termelésben játszott szerepe alapján célszerű meghozni.
Delta3N Kft. 1996-2024 © Minden jog fenntartva.
PDM-RCM Termográfia Termokamera - Wuhan Guide Gépvédelem Rezgés Ultrahang szivárgás
Delta-3N Kft. Kastély Mernye Kastély Szentgáloskér
Látogatott weboldalak készítése és keresõoptimalizálás